Atac terorist la Barcelona // O fetiță de 3 ani a murit la spital

13 persoane au fost ucise și alte 100 rănite, după ce o dubă a intrat în plin în mulțimea care se plimba pe unul dintre cele mai populate bulevarde ale Barcelonei, La Rambla.

Cea mai tânără victimă a atacului este o fetiță de doar trei ani, care a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. O altă copilă de 6 ani este în stare gravă la spital, având o hemoragie cerebrală, scrie The Guardian.

Dintre cei decedați, trei ar fi cetățeni germani, iar unul este belgian. Ministrul de externe al Belgiei a confirmat că un belgian a fost ucis în atac.

Cetățeni din 24 de țări sunt printre cei 13 uciși și cei 100 de răniți, au precizat oficiali catalani. Printre răniți se numără și doi români, iar unul dintre ei ar fi în stare gravă, având fracturi multiple, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Printre răniți se numără și 26 de cetățeni francezi, dintre care 11 sunt în stare critică.

Patru australieni au fost răniți: două femei rămân internate în spital, în stare critică, dar stabilă, iar doi bărbați au primit îngrijiri medicale și au fost externați.

Un cetățean din Hong Kong și un american s-au ales cu răni superficiale. Trei olandezi au fost și ei răniți ușor, la fel și trei greci: o femeie cu cei doi copii ai săi.

Autoritățile spaniole fac eforturi pentru a aduce translatori în spitale, astfel încât să poată comunica cu străinii răniți, dar și cu familiile sau cunoscuții acestora.

De asemenea, autoritățile spaniole nu au făcut încă publice numele celor decedați.