Aproximativ 200 de arbori au fost doborâți în urma vântului puternic de astăzi din Capitală. Primăria municipiului Chișinău informează că toate serviciile municipale au fost implicate pe parcursul zilei pentru a înlătura toate problemele.

Angajații de la Întreprinderea ”Spații Verzi” au fost solicitați să intervină la peste o sută de adrese. Au fost lichidate situațiile referitor la crengile și arborii căzuți peste fire electrice, acoperișuri de case sau automobile. Prăbușiri de arbori au fost înregistrate și în zonele verzi ale orașului: în parcurile „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor” și „Râșcani”.

Echipele AGSV au lucrat și în comun cu furnizorul de energie electrică, evacuând un arbore bolnav căzut peste doi piloni de susținere a liniilor electrice. Astfel, grație efortului comun, a putut fi restabilită în timp util rețeaua electrică.

De asemenea, echipele de la întreprinderea ”Exdrupo” intervin pe poduri, drumuri și străzi pentru a restabili sau a înlocui indicatoarele rutiere distruse de vânt.

Totodată, șapte echipe vor lucra în continuare, peste program, pentru a remedia problemele înregistrate.

Pe parcursul nopții trecute, a fost verificat încontinuu sistemul de canalizare pluvială, pentru a asigura funcționarea acestuia în regim normal.

Responsabilii Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, împreună cu directorii de școli, colaborează cu ”Spații Verzi” pentru evacuarea copacilor căzuți și remedierea cazurilor problematice. Este vorba de deteriorare de acoperișuri din foi de ardezie și din tablă zincată, garduri, pavilioane, prăbușiri de arbori etc.

În zilele cu avertizări meteo, automobiliștii sunt îndemnați să evite parcarea mașinilor în locuri nesigure sau în apropierea arborilor.

Cetățenii municipiului sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal, tel. 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.