Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este bănuit că primea sistematic mită de la diferiți agenți economici pentru a facilita tranzitul de mărfuri prin punctul de trecere Criva-Mămăliga.

Potrivit informațiilor, funcționarul ar fi pretins și acceptat bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare.

„Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare”, comunică CNA.

În urma perchezițiilor efectuate la punctul sanitar veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva-Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

Actualmente au loc acțiuni de urmărire penală, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.

sursa