Andrian Candu: „Parlamentul a reușit adoptarea mai multor legi și reforme esențiale pentru modernizarea țării”

Parlamentul a reușit adoptarea mai multor legi și reforme esențiale pentru modernizarea țării, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, la o conferință de presă de bilanț a sesiunii de primăvară 2017.

„Angajamentul Parlamentului și Guvernului, asumat prin Foaia de parcurs pentru agenda de reforme prioritare, rămâne un instrument care și-a demonstrat eficiența în asigurarea bunei guvernări”, a comunicat Președintele Parlamentului.

Andrian Candu a menționat câteva pachete legislative care au fost definitorii pentru sesiunea de primăvară:

– perfecționarea legislației în domeniul financiar-bancar

– consolidarea sistemului energetic

– reforma regulatorie și îmbunătățirea mediului de afaceri

– îmbunătățirea legislației în domeniul securitate

– lupta împotriva corupției și recuperarea activelor fraudate

– domeniul social

– reforma audiovizualului

– reforma Guvernului

– reforma electorală.

Președintele Parlamentului le-a mulțumit deputaților și membrilor Guvernului pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute în sesiunea de primăvară.

De la începutul anului, în Parlament au fost elaborate 1 925 de rapoarte, avize și amendamente la proiectele de acte legislative. Parlamentul a aprobat 142 de legi și 56 de hotărâri, alte 150 de proiecte au fost votate în prima lectură. Totodată, Legislativul a modificat Constituția, oferind o garanție în plus pentru independența avocatului poporului.

Sesiunea de primăvară 2017 a Parlamentului s-a încheiat pe data de 31 iulie. Potrivit unei dispoziții a Președintelui Parlamentului, sesiunea de toamnă va începe pe data de 4 septembrie 2017.