Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a venit cu o reacție după ce un bărbat din Nisporeni s-a plâns pe rețelele de socializare că a ajuns victima unor escroci după ce a cumpărat mai multe borcane cu icre roșii, care ar fi trebuit să fie naturale, însă s-a dovedit că, de fapt, erau artificiale și expirate.

Reprezentanții ANSA au declarat că bărbatul din Nisporeni nu a fost singurul care a căzut în plasa escrocilor, menționând că în ultima perioadă, tot mai mulți consumatori s-au adresat către Agenție după ce au cumpărat icre roșii de pe internet.

În acest sens, ANSA a trimis petițiile consumatorilor către Inspectoratul General al Poliției, iar oamenii legii i-au identificat pe escrocii care au vândut pe internet acele icre roșii artificiale și expirate. Astfel, făptașilor le-au fost întocmite procese verbale și au primit o amendă de până la 4.500 de lei.

Pentru a exclude riscul de achiziție a produselor contrafăcute, ANSA recomandă consumatorilor să procure produse alimentare doar din locurile autorizate.

Reprezentanții ANSA au menționat că la moment în R. Moldova sunt 24 de agenți economici autorizați cu drept de import a peștelui și a produselor din pește.

Un bărbat din Nisporeni a ajuns victima unor escroci după ce a cumpărat mai multe borcane cu icre roșii, care ar fi trebuit să fie naturale, însă s-a dovedit că, de fapt, erau artificiale și expirate. În imaginile video publicate de bărbat pe rețelele sociale se poate observa că icrele au o culoare mult mai accentuată față de cele naturale, iar internautul susține că produsul cumpărat nu are gustul cuvenit.

sursa