Centrul de sănătate publică din Comrat a anunțat că au fost înregistrate, în perioada 4-7 august, 16 cazuri de îmbolnăvire de rujeolă la copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani, notează subiectulzilei cu trimitere la Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al instituției, copiii locuiesc în satele Beșghioz, Cazaclia și Copceac. Din cei 16 copii care s-au îmbolnăvit de rujeolă, doar unul era vaccinat împotriva virusului și s-a îmbolnăvit într-o formă ușoară.

Astfel, reprezentanții Centrului au depistat că acești copii au contactat virusul într-o tabără din orașul Bolgrad, regiunea Odesa din Ucraina unde era un copil bolnav de rujeolă. Din raionul Ceadîr-Lunga au plecat în tabăra respectivă 24 maturi și 74 de copii și s-au aflat acolo timp de o săptămână.

Comisia raională privind protecția sănătății publice au decis să verifice locuitorii și au interzis organizarea activităților dedicate copiilor în localitățile respective, iar copiilor care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei le-a fost interzis temporar accesul în școli și grădinițe.