Ajutor SMURD pentru un bărbat din Drochia. A adormit în maşina pornită şi s-a intoxicat

Un bărbat din satul Grinăuţi, raionul Drochia a fost transportat cu un echipaj SMURD în stare foarte gravă la spital după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, bărbatul de 40 de ani a adormit în maşina care era pornită, astfel că s-a intoxicat. El a fost depistat inconştient de către rude care au alertat serviciile de urgenţă.

La fața locului a fost îndreptat de urgență un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 2 Bălți. Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de către echipele de medici și paramedici, fiind apoi stabilizat și transportat cu o ambulanță SMURD de tip C1 la un spital din Bălți, bărbatul fiind în comă de gradul II și III.

În acest context, salvatorii roagă cetățenii să fie atenți și să nu ignore normele de securitate. Nu se recomandă aflarea pentru mult timp într-un autovehicul, care staționează cu motorul pornit, pentru a evita intoxicațiile cu gaz de eșapament, iar la primele semne de rău, alertați persoanele din jur sau serviciile de urgență.