Air Moldova va putea vinde bilete doar pentru următoarele trei luni, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). Limitările vor fi scoase când se va confirma disponibilitatea de aeronave și situația economică se va redresa.

Decizia a fost luată pentru a evita supraîndatorarea operatorului aerian și pentru a asigura protecția consumatorilor, transmite bani.md. Astfel, astăzi, pasagerii pot cumpăra bilete pentru o dată care nu va depăși trei luni.

„Având în vedere dificultățile de ordin economic întâmpinate de operatorul aerian, dar și a celor operaționale în partea ce ține de aeronave disponibile în flota Air Moldova, în scopul asigurării protecției consumatorilor, dar și pentru a nu admite supraîndatorarea operatorului aerian, AAC a solicitat acestuia limitarea vânzării biletelor pentru următoarele 3 luni de la data comercializării”, anunță AAC.

Air Moldova a închiriat trei avioane de la companii europene, pentru a face față dificultăților operaționale. Oficial, o aeronavă a transportatorului se află în reparație, iar despre altele patru nu se comunică detalii. Bani.md și Realitatea.md au aflat, însă, că operatorul are datorii de milioane față de organizații europene și cel puțin un avion sechestrat la Verona.

sursa