Afacere de familie deconspirată de vameși. Ce au pus la cale 2 soți

O afacere nu tocmai legală pusă pe roate de către 2 soți a fost deconspirată de către vameși. angajații Serviciului Vamal au investigat activitatea lor mai bine de 2 luni, timp în care a fost stabilit în detalii cum funcționa schema.

Potrivit Serviciului Vamal, hainele, încălțămintea și accesoriile depistate de vameși erau introduse în țară de către șoferul unui autocar de pe ruta Italia-Republica Moldova, un conațional în vârstă de 37 de ani, fiind disimulate printre coletele transportate. Ulterior, acestea erau comercializate de către soția acestuia, o moldoveanscă de 36 de ani, într-un punct comercial dintr-o suburbie a municipiului Chișinău. Având în vedere faptul că proprietarii nu dețineau acte de proveniență pentru bunurile comercializate, acestea erau accesibile doar unui cerc restrâns de persoane.

În cadrul perchezițiilor operate la punctul de comercializare menționat au fost depistate mai multe loturi de piese vestimentare, încălțăminte și accesorii, printre care articole care aveau marcajele unor branduri renumite, valoarea cărora depășește suma de peste 500 000 lei.

Pe marginea cazului a fost pornită o cauză penală pentru contrabandă, fapt ce se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare.

haine_contrabanda