Aeroglisorul de la Molovata este, din nou, funcțional

După mai bine de o săptămână, timp în care locuitorii din Molovata Nouă și Cocieri din stânga Nistruui au fost practic izolați, iar în magazine nu ajungeau măcar produsele alimentare de primă necesitate, aeroglisorul care leagă cele 2 maluri ale Nistrului este, din nou, funcțional. Acesta a fost adaptat condițiilor meteo, iar acum poate circula fără probleme.

aeroglisor

Mai multe produse alimentare și pasageri au fost transportate ieri pe malul stâng al Nistrului, astfel autoritățile vrând să demonstreze că aeroglisorul funcționează normal. Potrivit directorului întreprinderii de stat Bacum Molovata Vladimir Carpov a declarat că săptămâna trecută au fost efectuate ultimele ajustări pentru ca ambarcațiunea să fie funcțională și pe timp de iarnă, când râul Nistru este înghețat, iar bacul nu poate circula.

De asemenea, locuitorii din Moldova și Cocieri vor putea călători gratuit, cheltuielile fiind suportate de întreprindere.  Zilnic vor fi efectuate câte trei curse din dreapta în stânga Nistrului și invers, pentru ca populația din raionul Dubăsari să nu fie izolată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Capacitatea navei este de 12 pasageri și două, sau trei autoturisme. Vasul a fost adus în Republica Moldova, în toamna anului 2016, din regiunea Vladivostok, Federația Rusă. Costul ambarcațiunii este de 1,1 milioane de lei.