Un avion care îl transporta pe vicepreședintele din Malawi, Saulos Klaus Chilima, și alte nouă persoane s-a prăbușit ieri dimineață, la scurt timp după ce a dispărut de pe radare, conform unui anunț făcut marți de Președinția din Malawi.

Saulos Klaus Chilima, în vârstă de 51 de ani, se afla la bordul unui avion al Forțelor de Apărare din Malawi, care a decolat din capitala Lilongwe la ora locală 09:17. Biroul președintelui a specificat că operațiunile de căutare și salvare au fost imediat demarate.

Avionul era programat să aterizeze pe Aeroportul Internațional Mzuzu la ora 10:02, conform comunicatului. Președintele Malawi, Lazarus Chakwera, a ordonat desfășurarea tuturor resurselor necesare pentru a localiza aeronava dispărută.

„Aeronava, care îl transporta pe Vicepreședinte, Onorabilul Dr. Saulos Klaus Chilima și încă nouă oameni, a fost găsită în această dimineață în pădurea Chikangawa. Din păcate, toți cei aflați la bord au murit în accident”, se arată în declarație, fără a fi oferite detalii privind cauzele tragediei.

sursa