Bărbatul de 64 de ani care a trecut cu roțile camionului peste Alexei Șumila, angajat al Terminalului Vamal din Chișinău, a primit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.
Acesta a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății în legătură cu îndeplinirea de către victimă a obligațiilor de serviciu sau obștești.

Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, la 25 mai 2023.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 600.000 lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune, a sumei de 95.611 lei – cu titlu de prejudiciu material, și 6.000 lei – cu titlu de cheltuieli judiciare.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 23 iulie 2021, aproximativ ora 15:10, conducând un autocamion, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Terminalului Vamal din municipiul Chișinău, a fost somat de către un angajat al terminalului să prezinte tichetul care i-ar permite acest fapt.

Ignorând cerințele enunțate, inculpatul a accelerat și a părăsit teritoriul terminalului. A stopat autocamionul, a ieșit din acesta și a avut un schimb de replici cu angajatul nominalizat, după care a urcat la volanul autocamionului, iar victima s-a poziționat în fața acestuia, îngrădindu-i calea, în așa mod ca să fie văzut de șofer.

În detrimentul acestui fapt, inculpatul a accelerat și l-a tamponat pe angajatul enunțat, doborându-l la pământ, după care l-a traversat cu roata autocamionului, cauzându-i victimei, conform raportului de expertiză judiciară fracturi ale coastei și alte fracturi, care se califică ca o vătămare corporală gravă.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Angajatul Terminalului Vamal, Alexei, s-a ales cu multiple fracturi. Practic un an de zile Alexei a stat în spital, iar în curând se fac doi ani de când bărbatul este imobilizat la pat.

sursa