În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au descoperit două cazuri de posesie a unor permise de conducere falsificate.

Potrivit Poliției de Frontieră, ambele incidente au fost înregistrate în rândul pasagerilor care intrau în Republica Moldova, iar explicațiile oferite de persoanele vizate dezvăluie o practică de obținere ilegală a acestor documente în schimbul unor sume de bani.

Așadar, la data de 9 octombrie, în punctul vamal Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la intrarea în ţară un conațional în vârstă de 36 de ani, în calitate de șofer. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra acestuia, ocazie cu care a fost descoperit un permis de conducere moldovenesc pe numele șoferului, dar care conținea mai multe categorii auto deschise.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză prezintă indicii de falsificare. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul respectiv contra sumei de 150 de euro.

Al doilea incident s-a desfășurat în această dimineață, pe 10 octombrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni-Albița, unde un conațional în vârstă de 43 de ani s-a prezentat pentru formalitățile de control la intrarea în Republica Moldova, revenind din Germania ca pasager. 

În urma analizei de risc și a controalelor suplimentare, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere moldovenesc. La fel ca în cazul precedent, documentul prezenta indicii de falsificare.

Persoana a declarat că a obținut permisul contra sumei de 300 de euro în Polonia, prin intermediul unei persoane necunoscute.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și aplicării măsurilor legale care se impun.

sursa