În perioada 25-27 septembrie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a raportat 7 focare noi de gripă aviară în gospodării din raioanele Nisporeni și Edineț. ANSA a îndemnat gospodăriile să ia măsuri preventive, precum restricționarea accesului păsărilor la ape și evitarea contactului acestora cu alte păsări, pentru a limita răspândirea bolii.

Agenția a raportat că, în perioada 25-27 septembrie, au fost înregistrate șapte focare de influență aviară: 2 – în localitatea Marinici, alte 2 – în localitatea Heleșteni, un focar – în localitatea Călimănești, iar alte 2 focare – în localitatea Goleni.

„Toate cazurile au fost depistate în gospodării nonprofesionale”, au comunicat reprezentanții ANSA.

Pe 23 septembrie, ANSA anunța despre depistarea gripei aviare la cadavre de păsări domestice din localitatea Heleșteni, raionul Nisporeni.

Agenția a îndemnat gospodăriile din Moldova să adopte măsuri preventive pentru a limita răspândirea bolii: să restricționeze accesul păsărilor pe luciurile apelor sau în afara gospodăriilor (imașuri, lacuri, râuri etc.), precum și să evite contactul acestora cu alte păsări.

sursa