Poliția de Frontieră a Republicii Moldova informează că, în această dimineață, 29 septembrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, s-a realizat un schimb de informații cu omologii din Ucraina cu privire la observarea a trei persoane care au trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Imediat, au fost inițiate în comun căutări operative în zona de frontieră, care continuă și în prezent.

Potrivit oamenilor legii, accesul în zona de frontieră a fost restricționat, populația locală informată, iar patrulele Poliției de Frontieră sunt mobilizate pentru a identifica persoanele în cauză.

„Referitor la acuzațiile de restricționare a accesului în zonă de către persoane din mediul politic, Poliția de Frontieră nu comentează, dar precizează că toți cetățenii sunt egali în fața legii și toate procedurile se aplică în mod egal. Respectarea legislației și a procedurilor este esențială pentru siguranța și ordinea în zona de frontieră”, anunță Poliția de Frontieră. 

De asemenea, IGPF informează că accesul în zona de frontieră este permis doar cu aviz prealabil, iar persoanele care nu au viza de domiciliu în regiune trebuie să obțină un permis de acces. 

„Este important ca toate documentele necesare să fie prezentate la timp pentru a evita orice inconveniențe”, mai anunță oamenii legii. 

sursa