Accidentul de lângă Circ, în care un șofer a intrat cu mașina într-un troleibuz plin cu pasageri, a urmat unui alt accident cu implicarea unui troleibuz pe linie, produs cu o zi mai devreme, în care unitatea de transport public a lovit din spate un automobil.

Din imaginile care au surprins momentul impactului se observă că troleibuzul ajunge din urmă și lovește mașina care încerca să vireze la dreapta, spre o parcare.

Purtătorul de cuvânt al Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a declarat că accidentul s-a produs pe 18 septembrie, pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei.

„Troleibuzul circula pe ruta nr. 22 și, în momentul impactului, acesta se deplasa regulamentar, când un alt participant la trafic a creat o situație de accident, ceea ce a dus la coliziune”, a precizat Felicia Rusu.

În momentul accidentului în troleibuz erau în jur de 35 de călători. Potrivit RTEC, nimeni nu a avut de suferit. Preliminar s-a stabilit că vinovat de accident se face conducătorul automobilului.

sursa