Un bărbat din Edineț a fost arestat după ce a refuzat testarea alcoolscopică. Procuratura Edineț a pornit o urmărire penală.

Potrivit informațiilor, bărbatul de 50 de ani s-ar fi urcat în stare de ebrietate la volanul unui microbuz Ford, la data de 11 septembrie curent.

În timp ce conducea, el a fost oprit în municipiul Edineț de către angajații Poliției. După ce a oprit autovehiculul, șoferul, împreună cu doi pasageri, au fugit de la fața locului.

La scurt timp, bărbatul s-a întors, a urcat în salonul microbuzului și a încuiat ușile din partea interioară. Fiindu-i propus de a fi supus testării alcoolscopice sau de a trece examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate și colectării probelor biologice, acesta s-a împotrivit.

Momentan, bărbatul se află în arest preventiv.

În context, amintim că noile modificări legislative care prevăd sancțiuni mai aspre pentru fapta de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate au intrat în vigoare recent, la 7 septembrie.

Astfel, șofatul în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau ebrietate narcotică se sancționează cu închisoare de la 1 la 5 ani, în dependență de gravitatea faptei. Vechile prevederi, stipulau drept pedeapsă pentru această infracțiune, munca neremunerată în folosul comunității, închisoarea fiind o excepție, pentru persoanele care deja au fost private de dreptul de a conduce mijloace de transport, fie, nu dețineau permis de conducere în momentul comiterii faptei, maximul posibil de a fi aplicat fiind doar 1 an de închisoare.

sursa