În cadrul unui control suplimentar efectuat asupra unui tânăr de 19 ani, pasager al rutei Elveția-Moldova, oamenii legii au depistat pachețele cu substanță vegetală de culoare verde, presupusă a fi marijuana.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri, 15 septembrie, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Documentat este un tânăr, deținător al dublei cetățenii (MDA/ROU), în vârstă de 19 ani.

Conform analizei de risc, conaționalul a fost supus controlului de nivelul doi, în cadrul căruia polițiștii de frontieră au descoperit două pachețele camuflate într-un recipient cu boabe de cafea. La examinarea conținutului din pachete s-a depistat prezența unei substanțe presupuse a fi marijuana.

În cadrul audierilor, tânărul a recunoscut că sunt 10 grame de marijuana, achiziționate pentru uz personal, contra sumei de 100 de franci elvețieni.

Pachetele au fost ridicate, iar substanța urmează a fi supusă expertizei. Cercetările sunt continuate de către ofițerii Direcției regionale Vest pentru a stabili toate circumstanțele pe caz.

sursa