Un bărbat de 42 de ani și o femeie de 26 de ani au fost condamnați la 18 ani și, respectiv, 16 ani de închisoare cu executare, fiind recunoscuți vinovați de trafic de ființe umane și trafic de copii. Inculpații s-au eschivat de la prezentarea în ședințele de judecată și sunt anunțați în căutare, menționează Procuratura Generală.

Potrivit rechizitoriului, cei doi, prin înțelegere cu alte persoane, au recrutat o femeie pentru ca aceasta să presteze servicii sexuale contra plată în municipiul Chișinău.

În perioada aprilie-mai 2018, indivizii au închiriat un apartament în sectorul Râșcani, unde au adăpostit victima, iar până în luna noiembrie același an, folosindu-se de starea vulnerabilă a femeii, determinată de consumul de droguri, de amenințări cu violența, dar și prin divulgarea informațiilor despre activitatea sa, au obligat-o să presteze servicii sexuale comerciale către diferiți clienți.

„În luna iulie 2018, inculpații au recrutat o altă victimă pe care au adăpostit-o într-un apartament de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, unde prin aceeași schemă infracțională, au exploatat-o sexual timp de câteva luni. Ulterior, au transferat-o într-un alt apartament din sectorul Ciocana, unde au privat-o de libertate și și-au continuat acțiunile ilegale până la data de 6 decembrie 2018, când a fost depistată în apartamentul indicat de către angajații poliției”, comunică Procuratura.

PG mai informează că, mai devreme, pe parcursul anilor 2017-2018, inculpații au mai exploatat sexual și două minore. În 2017 – o minoră de 17 ani, iar în 2018, pe parcursul a trei săptămâni au exploatat o minoră de 16 ani.

sursa