În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 76 cazuri de lichidare a focarelor de ardere a vegetației. Astfel, conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, pe parcursul zilei de 14 august, flăcările au compromis în total 166 hectare de vegetație uscată în mai multe localități din raioanele R. Moldova.

Mai multe echipe de pompieri au luptat cu focul, care a distrus 50 hectare de vegetație uscată în localitatea Botnăreștii Noi, raionul Anenii Noi. Totodată, în urma extinderii arderii, flăcările au nimicit și 10 construcții auxiliare, aflate în apropierea sectorului de vile.

O altă misiune de stingere a focarelor de ardere, a avut loc în raionul Sîngerei, satul Chișcăreni. Aici, pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu de vegetație, care s-a produs în pădure. Pentru prevenirea răspândirii flăcărilor, au fost antrenate 4 echipe de pompieri, dar și mijloace tehnice din cadrul autorităților publice locale. În consecință focul a afectat 7 hectare de teren.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localitate Hîjdieni, raionul Glodeni, unde arderea a compromis 10 hectare de iarbă uscată. De asemenea, pompierii au stins un hectar de livadă de mere și pere, care a fost afectat de foc în raionul Criuleni, localitatea Zăicana.

Amintim că conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 15-21 august, temperatura maximă a aerului va atinge valori termice de +33..+35°C, iar în sudul țării între +33..+36°C.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează repetat populația despre riscul avansat de producere a incendiilor de vegetație, care pot afecta suprafețe extinse de teren, dar și pot duce la pagube materiale în sectorul agricol și locativ.