Ion Ceban spune că aproximativ 600 de copii refugiați din Ucraina sunt angajați în diverse activități de vară în cadrul bibliotecii municipale „I. Mangher”. Proiectul educațional este destinat să sprijine atât copiii cât și mamele care au fugit din calea conflictului.

„Circa 600 de copii refugiaţi din Ucraina sunt antrenați în diverse activități pe durata verii, în cadrul bibliotecii municipale „I. Mangher”,” a declarat Ceban. “Acesta presupune asigurarea unui spațiu funcțional cultural de instruire, recreere și agrement pentru mame și copii fugiți din calea războiului.”

Programul de vară, potrivit lui Ceban, este o continuare a unei serii de activități care se desfășoară pe tot parcursul anului. Acestea includ o gamă largă de programe și servicii, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

„Programul de vară este o continuitate a agendei de activități desfășurate pe tot parcursul anului, care pune la dispoziția copiilor, dar și părinților, o gamă vastă de programe și servicii,” a mai adăugat Ceban.

Această inițiativă subliniază angajamentul lui Ion Ceban și al bibliotecii „I. Mangher” de a susține comunitățile vulnerabile și de a oferi oamenilor resurse educaționale și recreative în timp ce își navighează viața într-un nou mediu.