Infrastructura din 52 de localităţi va fi modernizată după ce Guvernul a aprobat proiecte noide dezvoltare. Este vorba despre documentul unic de program pentru anii 2017 – 2020, care include lista proiectelor finanţate din Bugetul de stat.

În total au fost selectate 52 de proiecte noi şi aprobată continuarea finanţării pentru 10 proiecte lansate anterior, cele mai multe fiind în regiunea Centru – 26, urmată fiind de cea de Nord – 19, Sud – 12 şi în UTA Găgăuzia – 5. Pentru implementarea acestora, din Fondul naţional pentru dezvoltare regională vor fi alocaţi peste 1,46 miliarde de lei.

Totodată, Guvernul a decis instituirea Consiliului Național de Planificare a Teritoriului. Noua entitate va facilita colaborarea intersectorială în elaborarea şi promovarea proiectelor de amenajare a teritoriului, asigurând, astfel, dezvoltarea complexă şi durabilă a Republicii Moldova.

De asemenea, Consiliul va coordona activităţile autorităţilor publice centrale şi ale celor locale privind lucrările de urbanism şi amenajare a teritoriului, va supraveghea procesul de elaborare a planurilor de amenajare a teritoriului național și a teritoriilor regionale, precum și va monitoriza utilizarea eficientă a mijloacelor financiare alocate din bugetul de stat.