3000 de containere pentru deșeuri, de tip european, vor fi achiziționate de Î.M. Regia Autosalubritate.

Astăzi, directorul interimar al întreprinderii, Igor Gîrlea, a semnat contractul cu Compania ELKOPLAST, care a fost desemnată învingătoare în urma licitației desfăşurate.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, ELKOPLAST CZ, s.r.o. este o societate cehă de producție cu peste 20 de ani de tradiție în domeniul produselor destinate colectării, sortării și transportării deșeurilor.

„Containerele procurate sunt necesare pentru înlocuirea celor uzate și suplimentarea platformelor existente, dar și a containerelor pentru reciclabile”, a scris primarul general.

Tot astăzi a fost semnat și contractul cu Atrikod d.o.o., o companie din Serbia, pentru achiziționarea a 6 autogunoiere cu încărcare laterală. Compania a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru achiziționarea camioanelor.

Atrikod d.o.o. și-a început activitatea în anii 60 ai secolului trecut și a evoluat într-o fabrică modernă, producătore de echipamente pentru colectarea, transportul și compactarea deșeurilor PET.

„Acest tip de camioane sunt de maximă necesitate pentru municipiul Chişinău, pentru a înlocui camioanele uzate și învechite cu încărcare laterală care sunt la întreprindere”, a mai adăugat Ion Ceban.

Ambele achiziții internaționale au avut loc în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat din bugetul municipal, BERD, BEI și E5P și au fost efectuate în corespundere cu procedura de achiziție a BERD-ului.

Până la sfârșitul lunii trebuie sa fie semnat și contractul pentru achiziționarea a 8 autospeciale pentru transportarea deșeurilor.