2 foști șefi ai poliției din Râșcani vor compărea pe banca acuzaților

2 foști șefi ai poliției din Râșcani vor compărea pe banca acuzaților. Este vorba despre șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție și șeful serviciului Poliție Criminală. Cei 2 sunt învinuiți de neglijență în serviciu după dublul omor din vara anului trecut.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în iunie 2016, primind o sesizare telefonică cu privire la dispariţia a doi tineri din Bălţi, poliţiştii nu au întreprins acţiunile necesare în vederea căutării persoanelor dispărute. Astfel, cadavrele au fost depistate ulterior în raionul Rîşcani, fapt ce a generat tergiversarea descoperirii infracţiunii.

Procurorii au stabilit că poliţiştii nu au dispus transmiterea orientărilor persoanelor dispărute fără veste şi a unităţii de transport cu care se deplasau, nu au dispus interogarea operativă a martorilor oculari în vederea stabilirii circumstanţelor dispariţiei victimelor, nu au examinat toate versiunile în legătură cu persoanele dispărute şi nu au extins numărul persoanelor bănuite ce urmau a fi verificate în legătură cu circumstanţele cazului.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare în instanţa de judecată. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă pedepse de până la 2 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.