Avalanșa din Italia: 11 oameni au fost scoși vii de sub ruine

11 persoane au fost scoase vii de sub ruine, la 4 zile de la tragedia în care au murit 5 persoane. Printre ele se numără și românca, dar și cei 2 copii ai săi. Totodată, autoritățile anunță că 23 de oameni sunt încă de negăsit, iar salvatorii caută fără oprire, supraviețuitori.

Pompierii italieni au scos în viaţă două femei şi doi bărbaţi din hotelul acoperit de zăpadă, la aproape trei zile de la producerea tragediei. Potrivit medicilor italieni, cei salvaţi până acum, inclusiv femeia de origine română şi cei doi copii ai săi sunt în stare bună. Aceștia au rezistat două zile în capcana de zăpadă, până când salvatorii au reuşit să ajungă la ei.

Între timp, salvatorii încearcă să ajungă și la ceilați supraviețuitori rămași captivi în hotel. Totuși, se pare că vremea nu ține cu ei, iar timpul se scuge în defavoarea lor.

Experţii italieni au reconstituit modul în care avalanşa a venit peste hotelul de lux din localitatea Firandola de pe versantul unui munte din apropiere. Zapada a venit cu violenţă neobişnuită de pe versantul muntos şi a acoperit în întregime hotelul de patru etaje.

Avalanşa devastatoare a avut loc la câteva ore de la producerea unei serii de seisme de intensitate mare. În momentul producerii avalanşei, în hotel erau 30 de persoane. Deocamdată nu se ştie nimic de 15 oameni.