În ultimele 24 de ore, 12 șoferi în stare de ebrietate au fost stopați de agenții de patrulare, comunică MOLDPRES.

Potrivit INSP, dintre aceștia opt se aflau în stare de ebrietate avansată, iar unul a refuzat să fie testat. Unul din șoferii care riscă amendă a fost stopat în Comrat. Bărbatul de 38 de ani a refuzat să fie testat alcoolscopic pentru a fi stabilit gradul de alcoolemie, chiar dacă era vizibil în stare de ebrietate. Acesta este angajat al Agenției Servicii Publice în calitate de membru al Secției de calificare a conducătorilor auto (SCCA) din municipiul Comrat, scrie MOLDPRES.

Conform legislației, gradul minim de alcool este o concentrație de alcool în sânge de la 0,3 până la 0,5 g/l sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 până la 0,3 mg/l. Grad avansat este stabilirea concentrației de alcool în sânge de la 0,5 g/l și mai mult sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l și mai mult.

Conducerea unității de transport în stare de ebrietate se pedepsește cu amendă de până la 25 de mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității cu o durată de la 40 la 60 de ore. În plus, șoferii sunt privați de dreptul de a conduce pe un termen de până la un an. Dacă sunt prinși în stare de ebrietate alcoolică avansată la volan, șoferii riscă anularea dreptului de a mai conduce unități de transport.