Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut o serie de anunțuri semnificative cu ocazia preconizatei Zile a Limbii Române. Într-o declarație recentă, edilul a invitat locuitorii să participe la evenimentele organizate în capitală pentru a sărbători acest moment important în cultura românească. Mai mult, a oferit un avanpremieră despre planurile de a inaugura un nou muzeu în oraș.

„Vă invităm mâine la evenimente foarte frumoase ce se vor desfășura mâine, mai ales spre seară, pentru a sărbători Ziua Limbii Române. Sunt niște proiecte inedite începând de la cei mici și până la cei mari. Și este un proiect al lui Cristi Aldea-Teodorovici. Apropo, cu această ocazie vom anunța și muzeul ce va fi amenajat în preajma monumentului lui Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Vă invităm cu mare drag, va fi foarte frumos, calitativ și interactiv,” a declarat Ion Ceban.

Evenimentele anunțate de primar promit să fie variate și să vizeze toate categoriile de vârstă. Ion Ceban a precizat că programul va include activități inedite, fără a dezvălui însă toate detaliile. Unul dintre proiectele menționate este semnat de artistul Cristi Aldea-Teodorovici, sugerând un angajament serios din partea autorităților locale de a oferi o sărbătoare memorabilă.

Un alt moment de interes ridicat este anunțul privind inaugurarea unui nou muzeu în Chișinău, dedicat personalităților Doina și Ion Aldea-Teodorovici, două nume importante în cultura românească. Muzeul va fi situat în apropierea monumentului dedicat celor doi artiști și promite să devină un nou punct de atracție culturală în capitală.