Zeci de proiecte au fost realizate în cadrul unui an în suburbiile din capitală din banii Primăriei Chișinău. Potrivit primarul general Ion Ceban, acest lucru este indispensabil pentru că și suburbiile trebuie să se dezvolte.

Astfel, cu ajutorul Primăriei Chișinău, în Băcioi s-a reparat drumul de acces, calea de acces spre comuna Băcioi. În comuna Bubuieci s-a construit un unui edificiu de menire socială, situat pe str-la Grădinarilor, s. Bîc, s-a renovat capital a gardului IET nr. 1 și nr. 2 și acoperișul IET nr 1 și construcțiile auxiliare. De asemenea s-a reparat curtea IET nr 2.

În Budești, din banii oferiți din bugetul municipal s-a reparat trotuarele adiacente străzilor centrale Bălțata și Chișinău, instalat geamuri, uși și copertine la (Căminul cultural, CCT, Bibliotecă, Muzeu) str. Chișinău 115. Între timp, tot din acești bani s-a amenajat terenul de volei și baschet, confecționat și instalat 6 stații de așteptare și defrișat arborii din strada Traian.

Însă în comuna Ciorescu, la I.E.T. nr. 220 ,,Licurici” a fost reparat sistemul de încălzire, reparații în 3 grupe și construit trotuarul în jurul clădirii, dar și pavajul adiacent străzilor Albișoara, S. Lazo, Viilor.

La Condrița au fost alocate resurse financiare privind proiectarea, reparația capitală a imobilului procurat pentru înființarea unei instituții preșcolare în s. Condrița, dar și pentru reparația fațadei cu termoizolare a Gimnaziului nr. 65 din s. Condrița

În satul Cruzești au fost reparat Complexul Educațional, ceea ce reprezintă șandrama acoperiș, reparații scări, pavaj alei. De asemenea, au fost reparate străzile Sfânta Treime, Mt. Bănulescu-Bodoni, Independenței, Ștefan cel Mare din localitate.

La Ghidighici a fost realizată construcția rețelei de aducțiune, stației de pompare, rezervoarelor de apă și a rețelei de distribuție str. Ștefan cel Mare, B. Glavan, D. Cantemir, 9 Mai, Fundul Văii, Sărături, Frunze, Ponoare, P. Bulgaru, Viilor, etapele I, II, III, construcția drumului principal de acces, trotuar, iluminat reg. Gura Văii, str. Victoriei din satul Ghidighici.

Cât ține de primăria Grătiești, au fost reabilitate rețele exterioare de canalizare din s. Grătiești, etapa a III-a strămutată LEA 10 Kv din str. 31 August 1989, s. Hulboaca.

În orașul Codru au fost reabilitată străzile Livădarilor și Izvoarelor. Dar în satul Colonița, a fost realizate acțiuni precum: Reparația capitală a Centrului de Creație și Agrement, reparația  blocului alimentar la L.T. ,,Gheorghe Ghimpu”, etapa  a IV-a, procurarea unităților de transport pentru elevi, lucrări de conectarea la sistemul de Gazoduct a sectorului de 306 case etapa a 4-a și contribuția APL Colonița la cofinanțarea în cadrul proiectului AIPA, reparația capitală a IMSP „Centrul de sănătate Colonița”, prima etapă.

O situație asemănătoare este în Cricova unde a fost realizată construcția rețelelor de canalizare în perimetrul str-lor: Păcii, M. Frunze, Miorița, Minerilor, Livezilor, A. Colosov, B. P. Hasdeu, reconstrucția sistemului de încălzire la Gimnaziul nr. 77 și reconstrucția iluminării stradale str. Chișinăului, B. P. Hasdeu, A. Colosov, Nucarilor, Iu. Gagarin, I. Creangă, Viilor.

Cât ține de Durlești, au fost construite anexele la Liceul Teoretic ,,Hyperion” și reconstrucția acoperișului blocului existent. Însă în orașul Sîngera a fost reabilitată o grădiniță de copii, a fost construită o parte din canalizare și construit un gard de protecție în jurul terenului de fotbal din satul Dobrogea.

În orașul Vadul Lui Vodă a fost realizat un havuz de tip pietonal cu show muzical și joc de lumini în scuarul Casei de Cultură, or. Vadul lui Vodă, finisată construcția trotuarului din zona de agrement și instalate rețelele electrice în zona plajei Vadul lui Vodă. De asemenea, la Vatra a fost amenajat stadionul provizoriu și construit blocul gospodăresc pentru întreținere.

Mai mult, a fost instalată rețeaua de canalizare pe străzile str. Lacului, I. Vatamanu, Unirii, N. Sulac, L. Istrati, Renașterii, Grădinarilor.

La Stăuceni de asemenea s-au făcut investiții. Astfel a fost proiect reconstrucția tronsonului din str. Botoşani-Salcâmilor-Stamate, effectuate lucrări de modernizare a iluminatului stradal în satul Stăuceni și satul Goianul Nou cu corpuri de iluminat tip LED, reconstruit apeductul din strada str. Botoșani, com. Stăuceni și reconstruit apeductuk și canalizarea din s. Goianul Nou, str. Pădurilor.

Tot din banii Primăriei în satul Goian au fost effectuate lucrări de reparații interioare la Grădinița nr. 223 din comuna Tohatin (2 grupe) și lucrări de reparație a pavilioanelor la Grădinița nr. 223 din comuna Tohatin. Mai mult, a fost proiectată reațeaua de gaz în cartierul nou de pe străzile N. Sulac, Independenței, Valea Trandafirilor, A. Doga, Ciocârliei, Cocorilor și construite 2 terenuri de joacă pentru copii.  Tot în Tohatin a fost construit trotuarul din strada Păcii și construit drumul de legătură s. Tohatin-cartierul nou al satului Tohatin. La fel au fost reabilitată canalizarea din statul Cheltuitori.

Municipalitatea a investit și în lucrările din satul Trușeni. Astfel, au fost lucrări de construcție a rețelei de canalizare proiectată și actualizată sistemul de apă și canalizare din canalizare. Mai mult, au fost procurate unități de transport pentru serviciul public de transport local și efectuate lucrări de reparații capitală a străzii Dumul Vilelor din s. Dumbrava.