Vremea rea a pus pe jar instituțiile de resort. Premierul a solicitat mobilizare maximă

Vremea rea a pus pe jar instituțiile de resort. Premierul Pavel Filip a solictat mobilizare maximă pentru a depăși criza. Pavel Filip a solicitat instituțiilor să fie pregătite să intervină la timp astfel ca drumurile să fie practicabile, iar mașinile blocate în nămeți să fie deblocate cât mai repede.

“În această perioadă majoritatea cetățenilor se deplasează în afara orașului și trebuie să avem grijă ce se întâmplă pe drumuri și, în caz de necesitate, să intervenim prompt”, a menționat șeful Cabinetului de miniștri.

De asemenea, în cadrul ședinței, Prim-ministrul a fost informat despre măsurile întreprinse pentru reducerea riscurilor provocate de temperaturile scăzute și nivelul de pregătire a subdiviziunilor teritoriale ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale pentru a interveni în situațiile de criză. În acest sens, Premierul a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să fie în legătura permanentă cu autoritățile publice locale pentru o mobilizare maximă și o gestionarea eficientă a situațiilor excepționale.

Totodată, Pavel Filip a cerut Ministerului Sănătăţii să garanteze acordarea ajutorului medical necesar și  accesul populaţiei în toate spitalele ţării,  iar Ministerului Educației să asigure pregătirea instituțiilor de învățământ pentru revenirea elevilor din vacanță.

Monitorizarea situației în teritoriu și schimbul de informații între instituțiile responsabile va fi asigurat în continuare în cadrul Dispeceratului Centrului Operațional de Dirijare a Situațiilor Excepționale, cu informarea operativă a Premierului despre ultimele evoluţii.