Ședință cu scîntei astăzi la Consiliul Municipal Chișinău. Reprezentanții Partidului Șor au propus înlăturarea consilierului municipal PSRM Vasile Chirtoca de la șefia Comisei pentru construcții, arhitectură și relații funciare și transferarea acestuia în componența Comisiei juridice, transmite subiectulzilei.md cu referire la noi.md.

Propunerea însă a fost respinsă de majoritatea membrilor Consiliului prezenți − 30 împotrivă, 5 pentru, restul s-au abținut. Proiectul hotărîrii cu privire la schimbarea componenței Comisiei și destituirea lui Chirtoca a fost propus de Valerii Klimenco, consilier din partea Partidului Șor, care i-a reproșat reprezentantului PSRM faptul că blochează activitatea Comisiei pe care o conduce.

În replică, Vasile Chirtoca a calificat declarațiile lui Klimenco drept minciuni și tentative de a-i induce în eroare pe consilieri în scop de răfuială politică.

În opinia lui Chirtoca, exponenții unui partid corrupt precum este Partidul Șor, implicat în tot felul de fraude, nu este credibil atunci cînd înaintează atare acuzații. Chirtoca a anunțat că îl va acționa în judecată pe Klimenco pentru calomnie.

„Cine este autorul acestei proiect? Este de la Partidul Sor! Trebuie să fim foarte mari umoriști ca să credem că reprezentanții acestui partid luptă pentru bunăstarea țării, pentru ca nimeni să nu fure, pentru a proteja patrimoniul. Sînt niște calomnii care nu au niciun suport real și cred că instanța va demonstra acest lucru.

Este evident că Klimenco vrea să se răzbune și consideră că datorită proiectului hotărîrii elaborat de Consiliul precedent el nu a avut posibilitatea să prelungească contractul de arendă a terenului în parcul La izvor, unde el intenționa să construiască sub pretextul unui centru pentru copii un bloc locativ cu 18 etaje. Eu ca membru al Comisiei de specialitate nu am putut să permit așa ceva. Recent, Curtea Supremă de Justiție a adoptat o hotărîre definitivă în favoarea orașului, iar reprezentantul celui mai „onest” partid din țara noastră a declarat război…”, a explicat Vasile Chirtoca.

Consilierul municipal nu exclude că în spatele încercării de a-l înlătura de la șefia Comisiei pentru construcții stau interesele anumitor grupuri de persoane care își doresc să poată continua în voie schemele cu terenurile municipale.

„Eu nu am furat de la nimeni nimic. Mai mult decît atît – eu am făcut multe ca nici alții să nu fure. Mă aflu aici doar pentru ca nimeni să nu fure nimic de la oraș. Am făcut multe în acest scop fiind în componența precedentă a Consiliului Municipal și, probabil, aceasta n-a fost pe placul unora. Nu le convine un președintele de Comisie care apără proprietatea orașului și care vrea să dezvolte orașul conform regulilor obiective”, a concluzionat Chirtoca.