Femeia, care a fost amendată pentru că vindea ceapă în stradă, s-a dovedit a fi un comerciant cu mai multe încălcări, săvârșite pe parcursul anilor. Potrivit poliției, la 18 aprilie, vicepretorul sectorului Ciocana Istrati Dorian, a solicitat intervenția poliției pe strada Alecu Russo din Chișinău, unde o persoană vindea neautorizat produse agricole.

Polițiștii au constatat că femeia, care își vindea marfa din interiorul unui microbuz, este domiciliată în comuna Tohatin. Aceasta a fost atenționată de oamenii legii că nu are voie să-și vândă marfa în loc neautorizat, iar amenda nu i-a fost aplicată. Potrivit polițiștilor, femeia din anul 2018 desfășoară astfel gen de activitate ilicită. Aceasta procură marfa de la piața angro, o depozitează în microbuz și o vinde ilegal, în loc neautorizat. Mai mult decât atât, deși vânzătoarea susține că marfa o crește chiar ea, în grădina de pe lângă casă, s-a constatat că informația este una falsă.

“În grădina din curtea casei este doar o seră care este învechită și a rămas doar carcasul metalic, iar legume de pe terenul dat nu se cultivă”, ne-au explicat oamenii legii.

Conform datelor cazierului contravențional, din anul 2018 până în 2020, în privința vânzătoarei de legume au fost depuse plângeri de la cetățeni, dar și demersuri și solicitări din partea Preturii sectorului Ciocana pentru verificarea legalității activității sale. Astfel, pe numele femeii au fost întocmite 46 procese verbale și aplicată amenda în sumă de 136 000 lei, achitate fiind doar 4 procese-verbale în sumă de 3000 lei.

Precizăm că activistul Pavel Grigorciuc a anunțat că va organiza un protest, pentru a-și arăta nemulțumirea față de decizia autorităților de a institui restricții pe timp de carantină. Totodată, Grigorciuc cere anulare amenzilor, aplicate în privința persoanelor, care au încălcat starea de carantină.