Astăzi, echipa PCCCOS (Poliția pentru Combaterea Criminalității și Contrabandei Organizate Speciale) a efectuat percheziții la domiciliul lui Arslan Safarmatov, fost polițist, în cadrul un dosar privind circulația ilegală a drogurilor. Fostul polițist a devenit cunoscut în public datorită implicării sale într-o legiune străină în Ucraina, alături de luptătorii ucraineni, transmite SubiectulZilei cu referire la Politics.

Perchezițiile au avut loc în apartamentul lui Safarmatov din Chișinău, iar forțele de poliție au confiscat o serie de obiecte și documente relevante pentru investigație. Ancheta are în vedere suspiciuni de trafic de droguri și implicarea acestuia într-o rețea ilegală de distribuție de substanțe interzise.

Arslan Safarmatov a fost subiectul unei controverse anterioare, în ianuarie acest an, când a fost filmat într-un reportaj realizat de televiziunea pro-guvernamentală TV8, amenințând opoziția din Chișinău cu armele. Aceste acțiuni au stârnit îngrijorare și au atras atenția autorităților, iar ancheta în dosarul drogurilor poate fi considerată o extindere a investigațiilor în ceea ce privește comportamentul său anterior.

Poliția și autoritățile locale au început o investigație amănunțită pentru a stabili toate circumstanțele și detalii legate de activitățile ilegale ale lui Arslan Safarmatov. În urma perchezițiilor, suspectul va fi interogat, iar probele strânse vor fi evaluate pentru a se ajunge la o concluzie solidă și obiectivă în acest caz.

Întrucât investigația este în desfășurare, autoritățile au solicitat sprijinul publicului pentru a furniza orice informații relevante care ar putea contribui la clarificarea cazului și aducerea justiției. Faptele reținute de poliție sunt luate foarte în serios, iar legea trebuie să fie aplicată în mod riguros în astfel de situații, pentru a asigura siguranța comunității și protecția cetățenilor.