O înregistrare video arată momentul în care o porțiune de drum din apropierea monumentului celor Trei Surori de la granița dintre Rusia, Belarus și Ucraina a fost aruncată în aer, scrie BBC. De asemenea, imaginile au fost distribuite pe canalele Telegram pro-ruse.

Informația a fost confirmată de reprezentantul Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, Andrii Demcenko. Într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda, acesta a precizat că drumul Cernihiv-Briansk a fost aruncat în aer cu o zi înainte, pe 30 mai, la prânz. Potrivit acestuia, explozia a fost provocată de ruși.

„După cum vedeți, au început să arunce în aer drumurile dinspre Kiev, probabil temându-se că Ucraina va lansa o ofensivă împotriva centrului regional. Dar Ucraina nu este un agresor. După cum am menționat deja, statul nostru se află exclusiv în defensivă și nu avem nevoie de Briansk”, a declarat reprezentantul serviciului de frontieră ucrainean.

Monumentul „Trei surori” a fost inaugurat în 1975 la granița dintre regiunile Briansk, Gomel și Cernihiv pentru a comemora prietenia celor trei popoare.

sursa