Circa 1600 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală, cu aproximativ 700 mai mult decât săptămâna precedentă. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în această perioadă a fost înregistrat și un deces. „Municipiul Chișinău rămâne sub Cod portocaliu de coronavirus. În prezent, în capitală sunt internate aproximativ 300 de persoane infectate cu COVID-19, dintre acestea 80 sunt copii și 48 de femei gravide. Pacienții manifestă forme ușoare sau medii. Cel mai des, persoanele testate pozitiv nu au fost vaccinate, de aceea recomandăm cetățenilor să se imunizeze pentru a nu se expune pericolului”, a spus Boris Gîlca, scrie MOLDPRES.

Conform unui ordin al Ministerului Sănătății, de astăzi, cetățenii își pot administra doza Booster 2 de vaccin împotriva COVID-19. În total, de la începutul pandemiei, circa 1 067 000 de persoane au fost vaccinate cu schema completă.

În prezent, țara rămâne în Cod verde de COVID-19, iar în localitățile Ialoveni și Anenii Noi a fost anunțat Cod galben de coronavirus.