Președintele Igor Dodon a avertizat agenții economici și farmaciștii să nu încerce să profite de înregistrarea primului caz de coronavirus în Moldova și să mărească prețurile în special la produsele care ajută la combaterea contaminării cu noul virus.

”Fac apel la decență și solidaritate cu cetățenii, nu încercați să vă îmbogățiți pe seama oamenilor speriați, nu măriți nejustificat prețurile, fiți pur și simplu oameni simpli, înainte de a fi oameni de afaceri”,  a declarat Dodon.

Șeful statului a menționat că a discutat la acest subiect cu premierul, reprezentanții de la Fisc și alte instituții să fie organizate controale la farmacii și depozite, iar agenții economici care vor fi prinși că au majorat nejustificat prețurile vor fi penalizați dur. 

”Unii continuă să facă business pe sănătatea oamenilor. Noi vom merge masiv cu controale și veți fi penalizați”, a spus președintele.

În Moldova este instituit cod portocaliu de risc de răspândire a coronavirusului. Primul caz a fost înregistrat sâmbătă, 7 martie, la o femeie de 48 de ani, care s-a întors din Italia.