Pe canalul de Youtube TheFactsnews a apărut un documentar care povestește despre biografia deloc senină a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut ca și raiderul nr.1 din spațiul CSI. Realizatorii documentarului povestesc și despre felul în care acesta, în prezent, orchestrează o serie de atacuri raider asupra unor instituții bancare și de pe piața asigurărilor, scrie Rosbalt.  

Documentarul „Назад, в 90-е? Молдову вновь разрывают Рейдеры” („Înapoi în anii 90? Moldova este sfâșiată din nou de raideri”) povestește cum Platon, acum câțiva ani, prin atacuri raideri, a devenit unul dintre jucătorii principalii în industria zahărului din Moldova și de pe piața bancară.

Realizatorii filmului povestesc cum Platon, prin corupere și influență asupra unor demnitari de stat, procurori și a unor magistrați, a reușit să-și însușească mai multe afaceri. Prin aceleași metode, Platon acționează și acum, după ce, acum câteva luni, a fost eliberat din detenție.

Autorii documentarului atrag atenția asupra faptului că este „meritul” lui Platon că prin actualul Procuror General, Alexandr Stoianoglo au fost clasate dosarele celor 15 judecători și a doi executori judiciari implicați în Laundromat.

În scurt timp după eliberarea sa, potrivit filmului, Platon a reușit să-l facă și mai șantajabil pe președintele Igor Dodon și organizează atacuri dure la adresa președintei alese, Maia Sandu.

Documentarul mai povestește că în prezent, cu ajutorul lui Alexandr Stoianoglo, Platon planifică să dea o lovitură de pe urma cărora urmărește să obțină 300 de milioane de dolari. Este vorba de atacurile raider comise la unele companii de asigurare și la adresa unor instituții din bancare.

Sursa: hotnews.md