Igor Dodon a avut o întrevedere cu dl Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Pentru contribuția substanțială la dezvoltarea relațiilor de cooperare între Moldova și Ungaria, șeful statului i-a înmânat domnului Péter Szijjártó înalta distincție de stat – Ordinul de Onoare.

Președintele țării a menționat că vizita ministrului Péter Szijjártó are o importantă deosebită, constituind un semnal al disponibilității și angajamentului comun de consolidare a relației privilegiate dintre țările noastre.

“Am exprimat gratitudine oficialului maghiar pentru ajutorul umanitar valoros acordat țării noastre de Guvernul Ungariei în lupta cu pandemia. În context, am subliniat că apreciem menținerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistență a Ungariei. Am declarat că ne bucură evoluțiile pozitive în relația noastră bilaterală, precum şi interesul constant al cercurilor de afaceri şi al investitorilor maghiari față de Republica Moldova. Am pledat pentru dinamizarea schimburilor comerciale în vederea valorificării potențialului existent”, a declarat Igor Dodon.

După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 13 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,42% în comerțul total al țării noastre.