Politicianul Renato Usatîi a anunțat că-l va da în judecată pe directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, pentru faptul că a calificat drept fake documentul prin care ar fi demonstrat că unele companii de pe piața din Moldova vând gaz la 14,5 lei metrul cub de gaze.

Actul ar fi fost un contract semnat de o persoană fizică din Chișinău, proprietar de apartament, cu un alt furnizor decât Moldovagaz, pentru a primi gaz mai ieftin. La rândul său, Ceban a afirmat că nu e posibil să-ți schimbi furnizorul peste noapte, prin „transmiterea unei scrisori sau a unui email, iar procedura respectivă ia cel puțin 20 de zile”.

„Renato Usatîi a făcut un experiment, o persoană fizică, un proprietar de apartament din Chișinău și-a schimbat furnizorul, a trecut de la Moldovagaz la una dintre aceste 5 companii (n.r. care vând gazul la prețul de 11-15 lei). Și i-a reușit”, i-a spus prezentatorul emisiunii Puterea a 4-a șefului Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Este un fake, procedura de schimbare a furnizorului ia cel puțin 20 de zile. Nu poate prin trimiterea unei scrisori, a unui email, să-și schimbe furnizorul, nicicum. E semnată scrisoarea de trecere. Și dumneavoastră puteți semna, asta nu înseamnă că va fi satisfăcută această cerere, că depinde care e profilul consumatorului, furnizorul respectiv, de exemplu, nu vrea să furnizeze, pentru că trebuie să plătiți în avans. Poate nu corespundeți criteriilor lor sau aveți datorii pe care trebuie să le achitați la Moldovagaz. 

Documentul e semnat, dar faptul trecerii la alt furnizor nu e confirmat. Se confirmă prin Moldovagaz, când scrie scrisoare la compania de distribuție și acel furnizor alternativ încheie contractul de distribuție. Atunci are loc fizic și legal trecerea la alt furnizor. Este un început, iar până la final mai sunt procese”, a punctat Vadim Ceban.