Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a exprimat astăzi, în cadrul unei ședințe la Primărie, dezamăgirea și îngrijorarea față de notificarea primită de la Cancelaria de Stat, care îi interzice Primăriei să aloce fonduri suburbiilor pentru proiectele ce trebuie să continue în acest an. Edilul a evidențiat importanța acestor proiecte, precum apeductul și canalizarea, construcția și renovarea grădinițelor și școlilor, îmbunătățirea transportului, reabilitarea drumurilor și multe altele.

Ion Ceban a subliniat că această decizie a Cancelariei de Stat este regretabilă și susține că demersurile sunt făcute ilegal și intenționat. El a exprimat speranța ca autoritățile să revizuiască aceste acțiuni și să găsească o soluție pentru finanțarea proiectelor menționate. Primarul a evidențiat că aceste proiecte reprezintă angajamente asumate față de comunitățile locale și că ele sunt realizate în beneficiul cetățenilor.

“Nu le facem pentru mine, dar le facem pentru oameni. Rog echipa de juriști să găsească o soluție ca să putem finanța aceste proiecte”, a declarat primarul Ceban. El a subliniat că blocarea acestor proiecte ar avea consecințe negative asupra rezultatelor obținute de administrația locală și că este evident că guvernarea dorește să diminuieze impactul pozitiv al muncii lor.

Cu toate acestea, Ion Ceban a subliniat că, indiferent de obstacolele întâmpinate, echipa Primăriei Chișinău va continua să dezvolte localitățile din municipiu, inclusiv suburbiile, indiferent de culoarea politică. El a reafirmat angajamentul față de oameni și determinarea de a îndeplini nevoile comunității, subliniind faptul că eforturile lor sunt unite în realizarea obiectivelor de dezvoltare și bunăstare pentru toți locuitorii orașului Chișinău.