Un poliţist de la Direcţia de investigare a fraudelor,  şeful unei secţii din cadrul acestei direcţii, dar şi un ofiţer de urmărire penală de la Serviciul Vamal sunt cercetaţi penal pentru luare de mită. Aceştia ar fi cerut 50 de mii de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă.

Potrivit procurorilor, poliţistul, dar şi ofiţerul de urmărire penală au fost reţinuţi sâmbătă seara după ce au primit suma de 40 de mii de euro drept mită. Sub controlul procuorilor, cei 2 au primit suma de bani, moment în care au şi fost prinşi.

Aceştia au încercat să scape de urmărire, însă, după mai multe ore de urmărire, au fost imobilizaţi de procurori. Banii au fost depistaţi în automobilul unuia dintre reţinuţi şi au fost ridicaţi pentru a fi anexaţi la dosar.

Totodată, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală pentru a-l reţine şi pe al treilea suspect – unul dintre beneficiarii banilor. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, pe numele lui fiind deja emise mai multe înştiinţări la toate instituţiile de menţinere a ordinii publice pentru a nu admite părăsirea ţării de către acesta. Duminică, la domiciliile celor trei bănuiţi au fost efectuate percheziţii în vederea obţinerii probelor relevante pentru cauză.

Respectiva cauză penală este investigată de Procuratura Anticorupţie, care efectuează şi alte acţiuni de urmărire penală.