Un șofer drogat a fost oprit de polițiști în apropiere de Logănești. Ce riscă acesta

Un șofer drogat a fost oprit de către polițiștii de patrulare în apropiere de satul Logănești, raionul Hâncești. Oamenii legii l-au stopat după ce au observat că acesta conducea automobilul neadecvat și nu respecta regulile de curculație.

Șoferul a fost supus verificărilor care au constatat că acesta avea un comportament asemănător consumatorilor de droguri: avea o stare de somnolență și nu vorbea clar. Mai mult, în buzunarul acestuia a fost găsit un pachețel în care erau 300 de grame de substanță asemănătoare cu marijuana.

Bărbatul de 26 de ani a recunoscut că a urcat la volan după ce a folosit substanțe narcotice, astfel că el a fost escortat la inspectoratul de poliție pentru clarificarea situației.

Suspectul urmează a fi cercetat penal pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate narcotică şi pentru circulaţia ilegală a drogurilorDacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă de până la 25000 lei cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată, dacă va fi găsit vinovat de păstrarea drogurilor, bărbatul riscă o amendă de până la 35000 de lei, sau cu închisoare de pînă la 1 an.