Moldova 1 își exprimă nedumerirea și dezacordul față de declarațiile candidatei PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova. Asta, după ce Maia Sandu a menționat că nu a primit nicio invitație la dezbaterile electorale organizate de postul public de televiziune. Afirmația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

Într-un comunicat, Moldova 1 declară că postul public a acționat cu bună credință în încercarea de a oferi publicului acces la emisiuni de dezbateri pluraliste, echidistante și obiective. Astfel, intenția de a organiza dezbateri în turul al doilea de scrutin a fost anunțată în data de 2 noiembrie, în cadrul jurnalului de sinteză informațională a zilei Mesager. Ulterior, în dimineața zilei de 3 noiembrie, moderatoarea dezbaterilor Oxana Mititelu a adresat o invitație oficială candidatei PAS prin intermediul șefei Serviciului de presă PAS, Aurica Jardan. Pentru că, până în data de 8 noiembrie nu a fost obținut un răspuns cert, Moldova 1 a adresat invitația la dezbateri prin intermediul unei scrisori oficiale. Astfel, în data de 9 noiembrie, la sediul PAS a fost înregistrată invitația Moldova 1, cu numărul de intrare 02-10/407.

În comunicat se mai menționează că lansarea unor astfel de afirmații induc în eroare opinia publică și aduc un prejudiciu de imagine postului, inoculând ideea că Moldova 1 nu ar reprezenta o platformă de informare credibilă. Tocmai de aceea am considerat că, în pofida campaniei electorale și spiritelor care se încing de la o zi la alta, trebuie să reacționăm prompt și să combatem această informație eronată.

Amintim că monitorizările independente efectuate pe perioada campaniei au relevat că Moldova 1 a reflectat neutru și imparțial activitățile electorale ale tuturor candidaților la funcția de președinte, fără a favoriza sau defavoriza evident vreun candidat sau altul.