Teoria potrivit căreia “noi trebuie să votam nu geopolitic, ci anti-corupție și anti-sărăcie.”, deoarece geopolitica dezbină e o păcăleala mizerabilă cu care lidera PAS Maia Sandu spală creierele moldovenilor de bună credință. De această părere este Marcela Țușcă, moldoveancă unionistă stabilită în România.

“Aici e păcăleala mizerabilă cu care vă aburește Maia și toată agentura din jurul ei: chipurile bătălia ar fi doar anti-corupție, anti-sărăcie, și alte slogane socialiste și populiste de-ale ei, convenabile tocmai Moscovei, pentru că suspendă înaintarea UE și NATO! Când știe orice prost că corupția și sărăcia se combat aderând geopolitic (sic!) în structuri instituționale, legale, economice și de apărare cum sunt UE și NATO”, scrie Marcela Țușcă, într-o postare pe Facebook.

În opinia internautei, moldovenii “se lasă ademeniți de 25 de ani de mizerii agrariene” populiste.

“În ciuda a toate, voi mai credeți că bătălia nu e despre blocuri de civilizație, ci despre o amărâtă de indexare de pensie promisă de candidata respectivă în lupta ei – deja sferto-seculară – cu sărăcia?!Bravo, v-au spălat destul pe creiere….”, conchide Țușcă.