Un copil de 10 ani și-a pierdut viața la scăldat în râul Nistru

Un copil de 10 ani și-a pierdut viața la scăldat în râul Nistru, în apropierea localității Telița, raionul Anenii Noi. Cazul a avut loc în seara zilei de luni. Băiatul era însoțit la odihnă de către părinți, comunică subiectulzilei.md.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, salvatorii au fost alertați în jurul orei 18.30. Conform datelor operative, lucrările subacvatice au fost efectuate până noaptea, dar fără rezultat. În această dimineață scafandrii Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au reluat lucrările subacvatice pentru a recupera corpul copilului.

Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi investigate de organele de drept.

Salvatorii atenționează populația să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate, care nu sunt amenajate cu stații de salvare. Adulții sunt îndemnați să monitorizeze strict minorii și să nu le permită înotul în râuri unde curenții de apă sunt puternici.

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 57 de persoane, inclusiv 12 copii.