Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Consulatului general al Republicii Moldova la Nisa, s-a autosesizat în legătură cu producerea, în seara zilei de 25 iulie, a unui accident rutier cu implicarea unui autocar care circula pe ruta regulată din Portugalia.

„Autoritățile franceze au informat autoritățile moldovene că, urmare a accidentului, cei 62 cetățeni moldoveni aflați la bord nu au avut de suferit. Misiunea noastră diplomatică a contactat cu prefectura și filiala Crucii Roșii din regiunea dată pentru a le asigura concetățenilor noștri un loc de cazare și obiectele de primă necesitate.

În urma acțiunilor prompte întreprinse, toți pasagerii au fost cazați la gimnaziul din localitate. Totodată, compania de transport care efectua cursa respectivă a asigurat un alt autocar, care s-a pornit din România spre Franța pentru a prelua pasagerii spre destinația finală.

MAEIE menționează, că responsabilii de la Consulatul general de la Nisa sunt în contact permanent cu autoritățile locale, compania de transport și cetățenii noștri, fiind disponibili de a întreprinde toate acțiunile consulare care se impun”, se arată în comunicatul MAEIE.