Un angajat din cadrul Poliției de Frontieră și soția acestuia au fost atacați cu o bâtă din lemn pe traseul Nisporeni-Ungheni.

Informația a fost confirmată atât de Inspectoratul General de Poliției, cât și de IGPF.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, angajatul se afla în afara orelor de muncă.

Totul s-a întâmplat în seara de 4 februarie, pe traseul Nisporeni-Ungheni, la ieșirea din localitatea Costuleni.

Sursele Pulsmedia.md au comunicat că polițistul de frontieră se deplasa cu un automobil de marca Ford Mondeo, în care se aflau soția sa și copilul acestora de numai un an.

Acesta ar fi efectuat o manevră de depășire a unui microbuz de marca Ford Tranzit, ulterior a fost ajuns din urmă de către șoferul microbuzului care l-a depășit și l-a forțat să oprească mașina.

Aceleași surse menționează că din mașină au coborât două persoane, care s-au dovedit a fi un consilier din cadrul Consiliului Municipal Ungheni și mama lui.

Cei doi ar fi avut un comportament agresiv și au început să-l înjure ca la ușa cortului pe angajatul Poliției de Frontieră. După care, în urma schimburilor de replici, consilierul municipal și mama sa i-ar fi luat la bătut cu o bâtă de lemn pe angajatul IGPF și soția lui, după care au urcat în automobil și au plecat într-o direcție necunoscută.

Victimele s-au ales cu mai multe traumatisme și au mers la spital pentru a li se acorda ajutorul medical necesar.

Ulterior, aceleași surse au declarat că agresorul ar fi un consilier din cadrul Consiliului Municipal Ungheni, reprezentant al Partidului Politic „Mișcarea Respect Moldova”, al cărui lider este fostul deputat democrat Eugen Nichiforciuc.

Potrivit surselor, este vorba despre Petru Gherasimov, fostul șef al Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat pe vremea când Pavel Filip era premier.

Totodată, aceleași surse menționează că Gherasimov este și finul de cununie al lui Eugen Nichiforciuc, liderul partidului pe care îl reprezintă în Consiliul Municipal Ungheni.

sursa