Dosarul în care un agent imobiliar este acuzat de trafic de influență a fost trimis pe banca acuzaților.

Potrivit materialelor cauzei, învinuitul, urmărind scopul obținerii mai rapide a actelor necesare tranzacțiilor imobiliare, și anume înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile, înregistrarea ipotecii, a transmis mijloace bănești unei persoane care avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Departamentului Cadastru al Agenţiei Servicii Publice (ASP.

Respectiv, acesta putea organiza înregistrarea și eliberarea actelor emise de ASP, fără prezența fizică a proprietarului sau a beneficiarului.

Cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, fiind încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, în baza noilor modificări operate la articolele din Codul de procedură penală, în privința procedurii privind acordul de recunoaștere a vinovăției.

Astfel, dacă legea pentru infracțiunea comisă, pentru fiecare episod (art. 326 alin. (11) din Codul penal), prevede pedeapsă sub formă amendă de la 100.000 la 150.000 de lei sau închisoare de până la trei ani, atunci în urma negocierii pedepsei, cuantumului și a modului de executare a acesteia, conform acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat, procurorul va solicita pedeapsa definitivă pentru concurs de infracţiuni prin cumul parţial al pedepselor aplicate, sub formă de amendă de 70.000 de lei.