Primăria Chișinău și ANTRIM au semnat un acord de colaborare cu privire la dezvoltarea turismului în capitală. Acest acord prevede valorificarea formelor de turism și colaborarea cu toate părțile interesate în vederea promovării imaginii mun. Chișinău și atragerii și majorării fluxului de turiști străini, care vor prezenta interes să vină la Chișinău.

„Împreună cu ANTRIM, am convenit la dezvoltarea de noi posibilități pentru raporturile de colaborare, în domeniul elaborării şi promovării programelor şi strategiilor de dezvoltare și cooperare privind sectorul serviciilor turistice din municipiul Chișinău, de dezvoltare a infrastructurii turistice și de promovare a Chișinăului ca destinație turistică:

Așadar:

– Acordul de colaborare constă în dezvoltarea și consolidarea activităților, în vederea implementării unor proiecte de interes comun, în domeniul turismului.

– Implementarea de proiecte comune pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea imaginii mun. Chișinău drept destinație turistică.

– Dezvoltarea de proiecte investiționale pe domeniul turismului și sectoare conexe în vederea atragerii investițiilor în municipiul Chișinău

– Elaborarea şi promovarea programelor şi strategiilor de dezvoltare, prin creșterea atractivității orașului ca destinație turistică pentru turiștii străini.

– Distribuirea și mediatizarea informației despre obiectele de interes turistic din mun. Chişinău 

– Organizarea și mediatizarea evenimentelor locale, regionale, internaționale, ce au drept obiectiv promovarea imaginii mun. Chișinău 

– Dezvoltarea capacităților instituționale ale Centrului Național de Informare pentru Turiști (Centru) în vederea acordării asistenței necesare turiştilor, 

Primăria:

– Va sprijini, prin intermediul Direcțiilor municipale de profil, activitățile realizate de Partenerii de implementare și să faciliteze accesul la grupurile-țintă relevante din municipiul Chișinău

– Va mobiliza și va pune la dispoziție resursele proprii pentru implementarea proiectelor comune 

– Va contribui la realizarea prezentului Acord și activității Centrului de Informare pentru Turiști pentru întreaga perioadă de activitate a acestuia, în vederea atingerii obiectivelor prezentului Acord”, a precizat Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Ceban a mai punctat că trebuie să investim forţe pentru a face tot posibilul ca faima oraşului să fie dusă şi peste hotarele țării şi pentru a trezi curiozitatea turiştilor pentru a veni şi a vizita Republicii Moldova şi mai ales Capitala Moldovei.