Tragedie în 2 localităţi. Flăcările au răpit viaţa a două persoane

2 bărbaţi au decedat după ce locuinţele în care se aflau au fost cuprinse de flăcări. S-a întâmplat ieri în raioanele Donduşeni şi Hânceşti.

Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, primul caz a avut loc ieri dimineaţă în localitatea Corbu, raionul Donduşeni. Focul a mistuit lucrurile din 2 odăi ale locuinţei, iar mai apoi, în una dintre ele a fost depistat cadavrul proprietarului în vârstă de 58 de ani.

Un alt incendiul s-a produs în localitatea Leuşeni, raionul Hânceşti. Şi aici flăcările au cuprins acoperişul locuinţei, fiind afectate 2 odăi. În procesul de stingere, pompierii au depistat în una dintre camere, cadavrul proprietarului. Stăpânul casei în vârstă de 59 de ani nu a supraviețuit arderii. Toate circumstanțele și cauza  de producerii incendiilor în ambele cazuri urmează să fie stabilite ulterior.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita producerea unor tragedii.

De la începutul anului 2016 în Republica Moldova au avut loc 1524 de incendii în care și-au pierdut viața 110 persoane inclusiv 9 copii.