Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului asupra principalului spital pentru copii din Kiev.

„Zilele trecute cu toții am fost martori când regimul de la Kremlin a lansat rachete în întreaga Ucraină. Una dintre rachete a căzut peste cel mai mare spital pentru copii cu boli grave din Kiev, unde sunt internați circa 600 de copii care zi de zi luptă pentru viață. Imaginile cu copii schilodiți, părinți disperați, săli de operație în sânge, medici uciși nu au cum să nu te marcheze. Bilanțul zilei de 8 iulie, doar în Kiev, este de 22 de morți și 72 de răniți, iar cifra este mult mai mare în întreaga Ucraină”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Acesta a adăugat că „regimul criminal de la Kremlin omoară oameni inocenți și este regimul care trebuie pedepsit”.

Amintim că principalul spital pentru copii din capitala Kiev a fost printre clădirile lovite luni în orașe din întreaga țară. Rusia a negat că a vizat spitalul, afirmând că acesta a fost lovit de fragmente ale unei rachete ucrainene de apărare antiaeriană, în timp ce Ucraina a declarat că a găsit rămășițe ale unei rachete de croazieră rusești.

sursa